Få tid till byggprojektet

Att bygga och renovera tar oftast längre tid än man tror och det krävs planering för att få bygget att gå enligt planerna. För att få tiden till att bygga och göra processen så effektiv som möjligt kan man planera smart och prioritera rätt.

Ett av de bästa tillfällena att bygga och renovera på är under semestern. Oavsett om byggprocessen är ett nödvändigt ont eller något ni gör för skojs skull för att förnya och förbättra hemmet, kan det vara fördelaktigt att passa på under semestern.

Utför bygget på ledig tid

Om ni ska utföra ett byggprojekt på egen hand är det lätt att planera för det själva och bestämma när det ska ske. Om byggprocessen däremot kräver professionella byggarbetare är det inte lika lätt att boka in dem under sommarhalvåret, då byggarbetarna själva har semester. Har ni möjlighet att själva schemalägga er semester under sommaren och är ute i god tid, kan ni försöka anpassa er semester efter byggarbetarnas och tidigare- eller senarelägga er semester. Det kan nämligen vara skönt att slippa vardagsstressen samtidigt som man har hemmet fullt med hantverkare och samtidigt att kunna ha lite koll på bygget.

Det är lättare att utföra bygget under semestern om ni själva ska fixa allt. Då är det bäst att planera för det så att ni kan vara så effektiva som möjligt och göra rätt prioriteringar. Det kanske kan verka tråkigt att inte kunna ha en vanlig semester, men när bygget är klart kommer det vara något som ni kan glädjas över under en lång tid framöver. Dessutom kan ni göra byggprocessen till ett roligt projekt för stora och små.

Ta en minisemester – till byggvaruhuset

Även om semestern inte blir som en vanlig semester när ni håller på med byggprojektet, kan det vara roligt att förvandla de tråkiga och nödvändiga resorna till och från byggmax till en liten minisemester. Exempelvis kan ni ta en omväg från byggvaruhuset och stanna till för att fika på en fin plats innan ni åker hem igen. Då får ni komma bort från hemmet och byggprojektet och ladda batterierna en stund, samtidigt som ni gör något vettigt.

Bygg inte varje dag

Det kan vara bra att inte bygga varje dag under semestern, även om det kan vara lockande. Att ta en paus och faktiskt ta en dag eller två i veckan till att inte bygga något alls är viktigt för att få återhämtning. Det är inte ovanligt att bli utbränd av ett byggprojekt och en utbrändhet kan så småningom påverka ditt riktiga jobb när det blir dags att gå tillbaka till jobbet igen. Sätt hälsan främst under bygget och unna er ledighet.

lycka-lite