Lär dig tapetsera under byggprojektet

När du och din partner har ett större byggprojekt framför er är det lätt att hamna i fällan där jobbet delas upp enligt klassiska könsroller – mannen hamrar och spikar, kvinnan bestämmer vilka tapeter rummen ska ha. Men låt det här projektet bli en källa till ny kunskap för er båda, då kommer ni känna er ännu mer stolta när allt är klart.

Ny kunskap stärker

Sätt er ner tillsammans och gör en gedigen planering över alla delar i projektet. Var noga med er budget, speciellt när ni beslutar om ni behöver anlita professionella hantverkare för vissa detaljer. Bestäm också vem som har huvudansvaret för olika delar i arbetet, men bjud in varandra till att dela och lära mer om varandras områden. Den som till exempel är mer säker på färger, mönster och material kan bjuda in sin partner till att diskutera inredningen. Ska ni sätta upp tapeter så ta den här möjligheten att lära er tapetsera istället för att lägga extra pengar på att låta experterna göra det. Exempelvis Boråstapeter har mängder med hjälp och inspiration för just sådana här tillfällen.

Att lära sig nytt sträcker sig såklart längre än bara till inredningen – du som inte känner dig så hemma med snickeri, verktyg och liknande har ett gyllene tillfälle att utöka din kunskap om de här bitarna. Att lära sig nya saker generellt, men inom hushåll och bygg specifikt, ökar självständigheten om du någon gång skulle befinna dig i en situation där du inte kan eller vill luta dig mot någon annans kunskap. Det gäller såklart båda två i en relation, och även om ni fortsätter leva era liv tillsammans kan den här delade kunskapen föra er ännu närmare varandra och skapa mer förståelse för de olika delarna i ett byggprojekt.

Så fastna inte i de könsstereotypa rollerna när det kommer till bygg och inredning, utan hjälp varandra till nya spännande upptäckter och insikter. Ha lite tålamod med varandra så kommer det här garanterat leda till både skratt och ökat självförtroende hos er båda.

lycka-lite