Renovera fritidshuset

Att renovera fritidshuset kräver på många sätt en annan typ av planering än om du ska renovera hemma. Det gäller särskilt om du inte har ett vinterbonat hus då årstiden har stor påverkan på när och hur du kan jobba med det. Här är några hjälpfulla tips på vägen.

Bestäm vad du ska göra själv och inte

Att ta in hantverkare till delar av renoveringen kan ofta vara en bra idé. När det kommer till fritidshus går det sällan att på samma sätt som med det permanenta boendet jobba lite när andan faller på. Då kan det vara klokt att se till att någon annan kommer dit och fixar större eller mer tidskrävande saker när du inte är där.

Gör en tidplan

En renoveringstidplan är alltid klokt att ha. Försök dela in den efter aktiviteter och följ upp ditt eget arbete så att du inte står med skägget i brevlådan med ett ofärdigt tak när hösten kommer. Även om många delar inte framstår som vitala så är det nästan alltid så att olika byggmoment hänger ihop. Du behöver bli klar med ett innan du kan ge dig på nästa. Gör tidplanen realistisk, inga glädjekalkyler, om inte annat kan själva planerandet göra att du ser var du kommer behöva hjälp.

Se till att du har det du behöver

Många fritidshus ligger olägligt till, kanske med en dålig väg. Då vill du inte behöva åka för många vändor till bygghandeln. Se till att planera så att du köper lite mer material än vad du behöver. Med några få undantag brukar det antingen gå att lämna tillbaka saker, eller hitta något annat användningsområde för det, i de fall något blir över. Se också till att ta med dig rätt verktyg hemifrån ut till landet. Det är väldigt frustrerande att behöva köpa nya prylar, särskilt de dyrare som till exempel borrmaskiner.

lycka-lite