Bygga med stål

Att bygga med stål då, finns det fördelar med det? Jodå det finns det, ett exempel är att tillverkningen av stål är enkelt och som verkstad kan man snabbt färdigställa en konstruktion. Detta är mycket kostnadseffektivt och snabbt. En annan är att stål är mycket starkt, vilket innebär att man kan ha lite stål men ända få det stabilt i till exempel väggar och tak. Dessutom ger stålet en flexibilitet man ytterst sällan får med andra material.

Trots att stål är mycket starkt så är det ändå rätt lätt i vikt, detta är också bra med tanke på tunga så kallade försäkringar. Det är lättare att tillverka standard delar, vilket gör att arbeta med detta går snabbt och det blir billigare. Inte nog med detta utan stål går utmärkt att kombinera med andra byggmaterial och en mycket bra sak med stålet är att mer än 50 procent av stål som tillverkas idag kommer från återvunnet skrot, detta är väldigt bra för miljön och håller samtidigt kostnaden nere mer.

Lite kul kuriosa om stålet och dess historia är att det är en dag om året i hela 47 år nu så firar man stålbyggnadsdagen.

lycka-lite